Третото издание на Gabrovo Innovation Camp започва утре. Кое е тайното предизвикателство?

„Градски брандинг и градска среда“ е името на шестото, тайно предизвикателство, което Община Габрово обяви часове преди старта на третото издание на Gabrovo Innovation Camp. По него ще работят изявени архитекти, дизайнери и урбанисти, а също така и хора, които имат поглед над делника и празника на габровци.

Точно сто са записаните участници, които ще работят и по още пет предизвикателства – „Бизнес и социално предприемачество“, „Сребърна икономика“, „Младите хора в социалните иновации“, „Зелени иновации“ и „Образование на бъдещето“. Работните групи са базирани в една от емблематичните за Габрово сгради – музеят „Дом на хумора и сатирата“. Откриването е от 14.00 часа, а веднага след това групите ще започнат работата си, водени от 11 ментори. Сред тях са известни имена от бизнеса, политиката, неправителствения сектор, образователния сектор. Те ще насочват идеите на групите така, че да са универсални и приложими в целия свят, но и специално в Габрово.

Това е третото издание на кампа и той вече се наложи като успешно и ценено събитие. Само преди дни то бе отличено като един от двамата български победители  в конкурса Европейски награди за насърчаване на предприемачеството 2018 г. Българските финалисти ще се състезават на следващия европейски етап в конкурса с още 32 европейски страни. Финалът на Европейските награди за насърчаване на предприемачеството ще се състои в периода 19-21 ноември 2018 г. в гр. Грац, Австрия по време на ежегодната Асамблея на МСП.

Всичко, случващо се в кампа през следващите дни можете да следите в сайта му на адрес https://gabrovoinnovationcamp.eu/

или във фейсбук страницата на събитието  https://www.facebook.com/GbInnoCamp