КМЕТЪТ ПРЕД УЧАСТНИЦИТЕ В ГАБРОВСКИЯ ИНОВАЦИОНЕН ЛАГЕР: „ВАШАТА СИЛА Е МЛАДОСТТА ВИ!“

От 4 до 6 юли 2019 г. 50 младежи от Габрово ще предложат своите решения и идеи за изграждане на „Силно Габрово“. Водени от вдъхновяващи ментори, младите хора ще трябва да намерят интересни за тях теми и проблеми, да търсят посока и средства за въздействие и като резултат – да изведат идея, която е иновативна и има потенциал за реализация – точно в Габрово. В емоционално обръщение при откриването на четвъртото издание на Gabrovo Innovation Camp кметът на община Габрово Таня Христова се обърна към участниците с думите:

„Радвам се, че за четвърта поредна година в Габрово се провежда иновационен лагер. Тази година е различна, защото си позволихме да експериментираме – да поканим само младежи от Габрово. Впечатлена съм от онова, което сте споделили като причина да се включите. Младите хора са бъдещето на Габрово, България и света. Защото Габрово е част от всички глобални процеси чрез онова, което мисли и прави, с което ще допринесе за това светът да е едно по-добро място за живеене. Много приятно впечатление прави, че вие не казвате какво трябва да се случи, а споделяте какво вие искате да направите. Това е едно от условията за гарантирания успех. Вярвам, че идеите, които ще дадете, ще достигнат до тези, които ще намерят начин да ги подкрепят.

Мотото „Силно Габрово“ се роди спонтанно. В началото ми звучеше твърде амбициозно, после се притесних да не ни обвинят, че това е някакъв вид политически проект. Всъщност силно Габрово са младите хора и техните стремежи, защото времето е на младите хора. В тези три дни вие трябва да успеете да убедите нас – възрастните, че сте достойното бъдеще на града ни, който е едно прекрасно място да реализирате мечтите си, за да сте успешни хора. Моят призив е да забравите рамките, да излезете от стандарта. Тук никой няма да ви се кара. Тук трябва да сте вдъхновяващи, вдъхновени, иновативни, да предложите нещо, което ще промени стандарта.

Пожелавам ви през тези три дни да направите това, което ще промени поне за три години Габрово чрез вашите идеи. Задавайте онези въпроси, които ви вълнуват, заедно търсете отговорите. Иска ми се след третия ден да си тръгнете малко по-щастливи и доволни, осъзнали какво е човек да бъде свободен и да знае, че е силен със знание, със стремеж и желание да постига върхове. Да знаете, че за да бъдете успешни, може да разчитате до себе си на стабилни хора. Надявам се, че и след края на лагера ще продължите да поддържате добри приятелства и партньорства. Защото големите трансформации не са се случили с някакъв декрет или закон, а именно чрез хора като вас. Вашата сила да направите света по-добро място е именно младостта ви! В Gabrovo Innovation Camp традицията трябва да отстъпи място на фантазията!“