Защо съм тук? Какво мотивира участниците в лагера за иновации?

avatar

СТАНИСЛАВА СТАНЕВА, 18 г., Русе

Най-голямата ми мотивация да съм тук е възможността да се срещна с много млади хора, креативни и будни, пълни със знания. Аз вярвам, че знанието може да ни направи победители и че именно то носи промяната, която е нужна на света.

ПРЕСЛАВА ФЕОДОТОВА, 16 г., Варна

Искам да имам реална възможност да съм участник в събития и процеси, които водят до промяна към по-добро и смятам, че лагерът за иновации ми дава точно това.

avatar
avatar

ЖИВКО АТАНАСОВ, 18г., Велико Търново

Участвам, защото имам интерес към подобен род събития, които събират на едно място мислещи хора, за да работят над различни промени, което винаги е полезно за развиване на мисленето. Искам един ден да съм успял човек и участието ми в кампа е една от стъпките по пътя, към реализирането на тази моя мечта.

ЛИНА СЛАВОВА, 37 г., Бургас

Страхотна е идеята и самата реализация. Най-ценното за мен са контактите, които си създадох тук. Ценни са и всички идеи, разбира се, всеки от нас ще отнесе по нещо със себе си, което да му е полезно, но най-полезна е мрежата от контакти, които ще ни послужат и в бъдеще!

avatar
avatar

ИВО АПРИЛОВ, 26 г., Габрово

Тук съм, защото искам да видя социална иновация в нашия град. В групата ни се родиха изключително добри идеи и искрено вярвам, че тяхната реализация е възможна. Това, което е нужно, са екип и постоянство!

СВЕТОСЛАВА СТОЯНОВА, ментор

Участниците са изключително разнородна група, което прави събитието уникално. Има млади хора с идеи и визия, има и хора с опит, било то в бизнеса или в институционалното управление, хора на по-зряла възраст. Както знаете, една група е толкова силна, колкото е силата на най-слабия й участник. А ние слаби участници нямаме! Идеи има много, сега обаче истинското предизвикателство е те да бъдат превърнати в действия.

avatar
avatar

МАРТИН ПАВЛОВ, 27г., Габрово

Тук съм, защото исках да срещна мотивирани хора, които търсят решения, а не се оплакват от проблеми. Много приятно съм изненадан от цялата организация на събитието. Менторите са много добре подбрани, а темите, по които работим, са изключително актуални.

ЛЕОНА АСЛАНОВА, ментор

Отлична, изключително добра организация, мотивирани екипи, високо качество на идеите. Това е моята оценка на база на натрупаните впечатления в пряката ни работа. А онова, което ще запомня най-вече от Габрово, е изключително топлото посрещане в града и цялото съзнание за общност, създала се от всички нас – участници, фасилитатори, организатори…

avatar
avatar

НАДЯ ШАБАНИ, ментор

Страшно много ми хареса! Този модел на работа не прилича на другите семинари, обучения. Тук хора с най-различен профил сядат на една маса и са обединени от това да измислят нещо ново и полезно да променят града, държавата и света, в който живеят. На мен това много ми хареса – работната задача. Според мен всички бяха провокирани, супер добри идеи се родиха. Надявам се да ги харесат тези, които могат да ги финансират и да им създадат пространство да се реализират!

СВЕТОСЛАВ МАНУИЛОВ, ментор

Самата инициатива, а дори и само думата „иновация“ за мен са много интересни и са истинско предизвикателство. Темите, които се обсъждат тук, са много интересни. Участниците са различни като възраст, опит, знания, а ако щете и националност. Ние работим по тема „Демокрацията на 21-ви век” и интересното е това, че колкото и да са различни участниците, всички те имат едно общо желание – демократичната система да се развива по посока на това истински да служи на хората, за да живеят по-добре.

avatar