АНДРЕЙ НОВАКОВ ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ПОДКРЕПЯ СЪБИТИЕ НА GABROVO INNOVATION CAMP

Евродепутатът Андрей Новаков отново ще бъде част от Gabrovo Innovation Camp като подкрепи тазгодишната инициатива Gabrovo Green Accelerator. Поредицата от събития, станали традиция вече 6 поредни години, дават възможност за изява на креативни хора от всички възрасти и техните вдъхновяващи и иновативни идеи. Вярвайки в нашата кауза, че можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света, г-н Новаков беше наш партньор по пътя на развитието ни.

В Gabrovo Green Accelerator евродепутатът се включва с награда – посещение на Европейския парламент в Брюксел за избрани от него участници. Той ще има възможността да се запознае с финалистите и техните идеи за развитие на финала на акселератора през октомври като част от състава на журито. Екипът на Областен информационен център – Габрово като организатор на инициативата искрено благодари на Андрей Новаков за доверието през годините и вдъхновението, с което винаги зарежда.

Андрей Новаковечлен на Европейския парламент от 2014 година. При встъпването си в длъжност е най-младият член на Европейския парламент и един от най-младите в историята на институцията. Лауреат на класацията на списаниеФорбс „30 под 30“ за най-успешни млади хора в Европа, категория „Политика“. Създател е на първата българска програма на ЕС–A.L.E.C.O., която предоставя възможност на млади европейски предприемачи да почерпят опит от утвърдени в техния бранш компании в САЩ, Израел и Сингапур.