Янош Корачони: Забавлявайте се и извлечете наистина реални ползи за града си

Янош Корачони, докладчик на Комисията SEDEC в Комитета на регионите, член на Групата на европейските консерватори и реформисти, заместник-председател на Общинския съвет в Пещ Мегие, Унгария

Моето име е Янош Коледа, защото на унгарски „корачони“ означава точно това J. За първи път съм в Габрово и впечатленията ми са, че това е красиво място, с уникално географско разположение и освен това е един от най – дългите градове в България.

Тук съм, за да участвам в една от панелните дискусии, които се проведоха вчера, в рамките на Платформата за обмен на знания за климатично неутрални и интелигентни градове. Смятам, че форматът на Иновационните лагери е много успешна практика, защото ние в Комитета на регионите се стремим към обмен на добри практики, а най – ценното според мен е опитът, който всички участници придобиват на терен и след това го споделят на европейско и регионално ниво.

Моето послание към всички участници в Кампа е – наслаждавайте се на престоя си тук, забавлявайте се и извлечете наистина реални ползи за града си.