Приветствие на кмета на Габрово Таня Христова към участниците в Лагера за иновации

Уважаеми участници в Gabrovo Innovation Camp!

img_4319Добре дошли в Габрово – географският център на България и мястото, където са се случили и появили много от първите неща. Град на пионери и визионери, които успешно са съчетавали предприемчивост и разум, и са влагали сърцето си в реализирането на собствените си мечти.

Факт е, че много от великите изобретения са се появили съвсем случайно, докато някой аптекар, физик, механик, дори хлебар са си „играели“ с технологиите. Днес, вие имате възможността също да си поиграете с цялото онова знание, достъпно за вас, и избирайки полето, в което се чувствате уверени да създадете нещо, което може да промени светa, който ви заобикаля.

Иновациите се раждат от предизвикателствата, а технологиите и знанието трябва да бъдат прекроени и адаптирани така, че да са в полза на хората.

Това, че сте тук означава, че всеки един от вас е осъзнал в някаква степен своя потенциал и креативност и има желание да го реализира и развие още повече. Ние търсим хора като вас – агенти на промяната – които имат идеи и желание да осъществяват мечтите си.

Предизвикателството, което ви отправяме е да намерите оригинално, защо не и нестандартно решение на социален проблем или тема, които вълнуват обществото ни. Бъдете дръзки и смели, и не си поставяйте граници – от икономическото развитие, градската среда, образованието, културата и изкуствата, диалога до съвместно съжителство.

Надяваме се, че средата, в която ще творите ще ви провокира, а напътствията на вашите ментори само ще ви помогнат да достигнете по – бързо до желания резултат.

Желая ви ползотворна работа!

Таня Христова
Кмет на община Габрово