Най-добрите участници от иновационния лагер в Габрово заминават за Брюксел

14 от общо 115-те участници в първия по рода си за България Gabrovo Innovation Camp 2016 получават наградата на депутатите на европейския парламент Ева Паунова и Андрей Новаков – работно посещение в Европейския парламент в Брюксел през 2017 г. Това са Борислав Йорданов, Габриела Григорова, Илия Кръстников, Илияна Захариева, Луиза Манова, Мария-Магдалена Димитрова, Марта Петрова, Милен Маринов, Мирослав Недялков, Николай Игнатов, Нина Гаджева, Орлин Димитров, Росина Пенчева и Христина Христова, които бяха определени от своите ментори като най-активните участници в генерирането на идеи.

Събитието, което се проведе от 1 до 3 октомври, бе съвместна инициатива на Президента на Република България Росен Плевнелиев, президента на Комитета на регионите на Европейския съюз Марку Маркула, кмета на Община Габрово Таня Христова и беше подкрепено от Областен информационен център – Габрово и евродепутатите Ева Паунова и Андрей Новаков. В него се включиха участници от 10 европейски държави, които в продължение на 3 дни търсиха иновативни решения на важни обществени предизвикателства. Те генерираха идеи по теми като засилване на потенциала за иновации на европейските региони, прилагане на новите технологии в градска среда, справяне с екологичните проблеми и други.

По време на посещението си в Брюксел, наградените участници ще имат възможност да представят и обсъдят идеите си с европейски партньори, както и да се запознаят с функционирането на Европейския парламент и работата на българските евродепутати.

Община Габрово благодари на всички участници, ментори, партньори и приятели от Gabrovo Innovation Camp 2016 за вдъхновяващото участие, за подкрепата, за споделените идеи, за познанството, за новите приятелства, за усмивките и емоциите… Енергията, която остана в нашия град ще продължи да ни провокира в търсенето на нови възможности, в които да вложим съвместните си усилия, както и за продължаване на работата по предложените идеи.