Наближава финала на #GabrovoHackathon

Две седмици преди края на #GabrovoHackathon участниците са на финалната права за подготовка на своите мобилни приложения, които ще бъдат представени пред публика и жури на 12 септември 2020 г. от 10.00 часа в зала „Възраждане“.

Напълно сформирано вече е и 7-членното жури, което ще оценява предложенията по предварително изготвени критерии. Представяме ви неговият състав:

<strong>Таня Христова</strong>
Таня Христова

Кмет на Община Габрово, която вече трети мандат работи в партньорство с бизнеса и образованието за по-благоприятни условия и подкрепа за развитие на Габрово като привлекателно място за бизнес, живот и реализация. Част от тези усилия е и инициативата Gabrovo Innovation Camp, чието пето издание е #GabrovoHackathon.

<strong>Светлин Наков</strong>
Светлин Наков

Софтуерен инженер, ръководител на софтуерни и IT проекти, преподавател по информационни технологии, програмиране и разработка на софтуер, ИТ консултант, предприемач и разработчик на уеб, мобилни, настолни и сървърни приложения,вдъхновител на хиляди млади хора по пътя им към професията „софтуерен инженер“.

<strong>Леона Асланова</strong>
Леона Асланова

Експерт и консултант по иновации, с над 15-годишен професионален опит, основател на Innovation Starter, първата специализирана агенция за иновации в България, на форума за иновации Innovation Explorer и на Академия за иновации (най-голямото публично-частно образователно партньорство у нас, отличено с редица награди за образователен проект), съвместно с водещите университети в България.

<strong><strong>Владимир Тодоров</strong></strong>
Владимир Тодоров

съдружник в софтуерна фирма Grafixoft с над 20-годишна история и 100 човека персонал и един от собствениците на фирма „Сиентиа“ АД – сертифицирана за проекта си „Софтуерен инженеринг в Габрово“, със сертификат за инвеститор клас „А“.

<strong>Зорница Дженкова</strong>
Зорница Дженкова

Учител по информатика и информационни технологии в ПМГ “Акад. Иван Гюзелев” и ръководител на отбори в Националните състезания по информатика и информационни технологии.

<strong>Мартин Заимов</strong>
Мартин Заимов

Изпълнителен директор и председател на борда на директорите на Регионален фонд за градско развитие., ръководител на  българския валутен борд от 1997 г. до 2003 г. с голям личен принос за финансовата стабилизация на страната, след кризата от 1996 г. и  дългогодишен опит в управлението на инвестиции в дялове на малки компании и в недвижими имоти.

<strong>Васил Георгиев</strong>
Васил Георгиев

Роден в Габрово. Завършил СА „Димитър А. Ценов“, гр. Свищов, специалност „Маркетинг“. Към настоящия момент работи в отдел „Проекти и икономическо развитие“, Община Габрово. Притежава над 10 години опит в областта на UI/UX дизайна; Full stack web/app development; Linux server administration.

Шестте отбора финалисти в състезанието: ЕкоКултура, Komitet.bg, Kelvin, GuardNet, GabrovoIsTheBest и CultureSquad ще се борят за голямата награда от 10 000 лева, осигурена от Община Габрово и габровските фирми Сиентиа АД, Графиксофт ООД и Стемо ООД. Отборът, класиран на второ място в състезанието ще получи наградата на Андрей Новаков – посещение на Европейския парламент, а третият ще има възможност да се наслади на уикенд в Боженци, осигурен от МАИР „Боженци“. За останалите три отбора са подготвени комбинирани билети за посещение на туристически обекти в Габрово.

Община Габрово благодари и на останалите партньори на инициативата: Технически университет – Габрово, Европейски информационен център „Европа директно“ – Габрово, Хюлет Пакард Ентърпрайз, SoftUni, Лирекс БГ, Училищна Телерик Академия, FFW България, Музей „Дом на хумора и сатирата“, ЕМО „Етър“, Интерактивен музей на индустрията и медийният партньор DevStyler.