Максим, който беше обявен за „цар на групата“ и взе наградата на KEISIEM

Групата „Образование на бъдещето“ се отличи освен с идеи, и с незабравимо представяне,  в което участниците се появиха в униформи и с панделки в косите. „Клас, стани!“, „Клас, мирно“!, импровизирана класна стая с учител и ученици съпътстваха презентирането на идеите им. Специална награда за един от участниците беше подготвена от KEISIEM – българска компания, работеща в областта на информационните и комуникационни технологии. Решението кой от участниците да бъде награден бе оставено на ментора им, но изглежда, че всички в групата бяха единодушни:

Представи себе си и своята роля в кампа.

Аз съм Максим Садинов, на 16 години съм, уча в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ и бях в отбора „Образование на бъдещето“. Нашият отбор още от началото успя да изведе проблемите на образованието и имахме много страхотни идеи. Първоначално се бяхме разделили на няколко по-малки отбора, но след това превърнахме трите идеи в една обща и работихме всички заедно по нея.

Дадоха ти награда за най-мотивиран играч, определиха те за цар на групата.

Да, не знам на кое се дължи. Може би съм най-малък. Но през цялото време бях супер много въодушевен и се опитвах да надъхвам отбора. Наистина исках нашият отбор да спечели и нашата идея да се реализира.

Темата ти е най-близка.

Да, аз още уча. В момента съм 11 клас. И нашето образование наистина има проблеми, но аз вярвам, че те ще бъдат оправени.

Как изглежда образованието на бъдещето според теб?

Едно иновативно, дигитализирано и красиво място, в което учениците ще се радват, че са ученици.

Разкажи малко повече за вашата идея.

Първо – да създадем една организация – нарекохме я „pro100“. Нейната цел е да открива талантите на учениците, да подобрява комуникацията между ученик, родител и учител. Също така да намери подходящи ментори и подходящи професии, които да помагат на самите ученици спрямо интересите им.

Другата идея беше за подобряването на училищната среда, защото кабинетите, в които учим в момента, са скучни. Искаме да ги дигитализираме, за да ги направим по-интересни за учениците.

Ти участва в кампа и миналата година. Можеш ли да сравниш преживяването преди и сега?

Миналата година бяхме по-малък отбор – от 4 човека. Имаше по-голямо разбирателство. И сега имаше разбирателство, но някак колкото по-малко са хората, толкова по-лесно е. И организацията им е по-добра. Но сега, въпреки големия състав на групата, успяхме да създадем един добър колектив и да представим идеята си по подобаващ начин.