Зелени иновации

Лагер за иновации Габрово 2018

Не е тайна, че трябва да направим значителни промени, ако искаме да запазим нашата планета. Докато хората оказват все по-голямо влияние върху земята, планетата се променя по значителен и тревожен начин.

Морските нива се покачват. Глобалните температури бавно се повишават. Океаните стават все по-топли. Ледените покривки по света се свиват. Ледниците се оттеглят, екстремните метеорологични явления се увеличават, снежната покривка е по-малко и общото ниво на замърсяване продължава да нараства.

За щастие има решения на хоризонта, като някои са налични дори сега. Зелените, щадящи околната среда решения набират популярност и медийно присъствие. Някои зелени иновации вече променят нещата: 3D печат; Вертикално земеделие; Превозни средства без емисии; Сгради с нулеви емисии и др.

Нито една от тези иновации в момента не прави сериозна разлика в начина, по който работим. Но тъй като околната среда и климатът продължават да се влошават, те ще се превърнат в необходимост. Просто не можем да си позволим да продължим да правим нещата така, както винаги сме ги правили.

Ако искаме бъдещето да е добро, то трябва да е зелено.

ГАЛЕРИЯ