Започна Gabrovo Innovation Camp 2019

Началото на лагера за иновации на тема „Силно Габрово“ бе дадено днес, 4 юли 2019 г., в хотел „МАК“ с вдъхновяващи думи от кмета на община Габрово Таня Христова и мотивиращ разговор с Михаил Стефанов – създател на платформата „Мини машини“ и най-големия младежки фестивал по изкуства The Bridge. Четвъртото издание на Gabrovo Innovation Camp ще продължи до 6 юли 2019 г., когато ще бъдат представени разработените иновативни идеи. В събитието участват близо 50 младежи от Габрово на възраст от 13 до 19 години.

 

В думите си към участниците Таня Христова каза: „Силно Габрово са младите хора и техните стремежи, защото времето е на младите хора. В тези три дни вие трябва да успеете да убедите нас – възрастните, че сте достойното бъдеще на Габрово, което е едно прекрасно място да реализирате мечтите си и да сте успешни хора. Моят призив е да забравите рамките, да излезете от стандарта. Тук трябва да сте вдъхновяващи, да сте вдъхновени, иновативни, да предложите нещо, което ще промени стандарта. Защото големите трансформации не са се случили с някакъв декрет или закон, а именно чрез хора като вас. Вашата сила да направите света по-добро място е именно младостта ви!“

По време на лагера младежите ще работят в 5 отбора, водени от вдъхновяващи ментори. Това са Мирияна Митева и Весислав Илиев – създатели на инициативата „Предприемачът като откривател“; Божидар Цветков – председател на Български младежки форум, експерт в сферата на младежката работа и неформалното образование; доц. Ваня Димитрова – преподавател в НВУ „Васил Левски“, сертифициран треньор и НЛП практик, организатор на състезание за студентски идеи „Speedfunding“, Венелин Добрев – от създателите на позитивната медия „Успелите“ и Марта Петрова от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Темите, по които ще предлагат иновативни идеи петте отбора, са „Предприемачество“, „Социални иновации“, „Младежка зона“, „Професии на бъдещето“ и „Безопасност на движението по пътищата“.

Новините от Gabrovo Innovation Camp можете да следите на интернет страницата на събитието https://gabrovoinnovationcamp.eu/, както и във фейсбук на https://www.facebook.com/GbInnoCamp.