Започва вторият Лагер за иновации в Габрово

Стартира вторият Gabrovo Innovation Camp 2017 под мотото „Оптимистична теория за Габрово XXI век“. Днес и утре в него ще се включат над 80 активни, ангажирани, компетентни в своята област и творчески ориентирани личности от цялата страна.

Разпределени в групи и под ръководството на ментори участниците трябва да предложат иновативни решения в три предизвикателства, наречени Цех за Култура, Кооперация „Образование“ и Галерия „Индустрия 4.0“.

В сферата на индустрията и технологиите в групите се включват част от участниците в бизнес конференцията, проведена на 19 октомври, както и представители на габровския бизнес. По въпросите на образованието и предприемачеството ще работят младите хора – участници в съвместната инициатива на Община Габрово и Джуниър Ачийвмънт България – „Възраждане 28.0 – развити региони чрез добро образование“. Трета група ще работи в областта на културата. Част от нея са признати в своята област творци от цялата страна, както и представители на местните културни институции и организации.

По време на официалното откриване, кметът на Габрово Таня Христова призова участниците: „Отворете сърцата си, дайте шанс на таланта и вдъхновението, за да намерите най-оптимистичната теория за Габрово, която ние да приложим!“.

Фасилитатор на събитието е Рене Томова – основател на агенция за иновации и дизайн мислене Creative Shower http://www.creativeshower.net/.

Домакин на първия ден на инициативата отново е Националната Априловска гимназия, а в края на втория участниците ще представят създадените от тях иновативни решения в конферентната зала на хотел „Мак“.

Събитието е част от Седмицата на предприемачеството в Габрово и се организира съвместно от Община Габрово и Областен информационен център – Габрово.