Атрактивни награди за участниците в Gabrovo Innovation Camp 2019

Участието в Gabrovo Innovation Camp 2019 ще отвори допълнителни възможности за младите хора, които са се регистрирали в него. Подкрепа за инициативата заяви евродепутатът от групата на Европейската народна партия Андрей Новаков, който ще отличи и награди 5 от най-мотивираните участници с възможността да посетят Европейския парламент и да представят идеите си пред представители на европейските институции.

Представителите на Български младежки форум се ангажират да включат други пет от най-активните участници в международен мултинационален младежки обучителен проект, който ще се проведе в рамките на една седмица в някоя от водещите европейски страни. Участието на отличените младежи ще бъде изцяло организирано и финансово подсигурено (в тора число разходи за транспорт, настаняване и изхранване за целия период на престоя в чужбина) от Българки Младежки Форум и партниращата на Форума страна домакин.

Представители на Европейски информационен център „Европа директно“ – Габрово пък ще наблюдават и оценяват представянето на идеите на отборите, като най-атрактивната,  избрана от тях ще получи награда – ваучери за пазаруване в „Техномаркет“ за всяко едно от децата участници.

До началото на Gabrovo Innovation Camp 2019 „Силно Габрово“ остават броени дни и само няколко свободни места за участници от Габрово на възраст от 13 до 19 години. В петък ще бъде направено разпределението на отборите и обявени темите, по които те ще работят заедно със своите ментори. Тези, които са пропуснали да се регистрират за участие имат само ден на разположение, за да го направят тук.

 Gabrovo Innovation Camp 2019 „Силно Габрово“ ще се проведе на 4, 5 и 6 юли 2019 г. в Габрово в хотел „МАК“ и пространството на парк „Маркотея“. В рамките на събитието 50 млади хора от Габрово на възраст от 13 до 19 години ще създават иновативни идеи по важни за обществения живот теми. Участниците ще бъдат разделени в 5 отбора, водени от вдъхновяващи ментори-професионалисти, които ще фокусират груповата комуникация в търсенето на нови подходи и решения за създаването на идеи, които са иновативни и имат потенциал за реализация – точно в Габрово.

ОИЦ – Габрово е част от мрежата от 28 информационни центрове, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд.